17 Ekim 2017 Salı

KONFERANS: Turizmde Ulusal Otel Zincirlerinin Yeri ve Markalaşma

18 Aralık 2013 Çarşamba 00:20 tarihinde eklendi | 3321 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yükseokulu'nda "Turizmde Ulusal Otel Zincirlerinin Yeri ve Markalaşma" konulu bir konferans düzenlendi. Konaklama İşletmeciliği Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen konferansa Doç. Dr. Şirvan Şen DEMİR (Konaklama İşletmeciliği Bölüm Bşk.), Sn. Adil GÜRKAN (Crystal Hotels Grup Danışmanı), Grup bünyesindeki zincir işletmelerin genel müdürlerinden Sn. Lemi KÜÇÜK (Crystal Hotels Resort & SPA-Side Genel Müdürü) ve Sn. Zafer BİRIŞIK (Crystal Admiral Resort Suites & SPA- Side Genel Müdürü) konuşmacı olarak katıldılar. A. GÜRKAN, zincir otel işletmelerinin turizm sektöründeki yeri ve Crystal Hotels Grubunun gelişim süreci hakkında bilgiler verdi. L. KÜÇÜK, insan kaynaklarının önemine ilişkin yaptığı konuşmada turizm eğitiminin bireyin mesleki açıdan niteliklerinin artmasında çok etkin bir rol oynadığı ve Crystal Hotels Grup olarak gerek stajyer gerekse işgören temininde üniversite düzeyinde öğrenim görenlerin öncelikle tercih edildiğini vurguladı. İşgörenlerin yaşam alanalarının insana verilen değerin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Sn. KÜÇÜK, işletmelerinde çalışanların özlük haklarının korunmasına önem verdiklerini ifade etti. Konferansın üçüncü konuşmacısı olan Z. BİRIŞIK ise, zincir otel işletmeleri ve markalaşma üzerinde durdu. Özellikle markalaşma konusunda müşteri memnuniyeti kadar işgören memnuniyetinin de önemli olduğunu vurgulayan Sn. BİRIŞIK, kendi otel gruplarında iç ve dış müşteri memnuniyetinin sağlanmasında tüm çabanın gösterildiğini belirtti. Konferansın kapanış konuşmasını yapan Konaklama İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şirvan Şen DEMİR, turizmde kariyer için yabancı dilin önemi üzerinde durdu. Bu şekilde konferans ve eğitimlerin sürekli hale getirileceğini ifade eden Dr. DEMİR, öğrencilerin mesleki ve sosyal açıdan gerekli donanıma sahip olmaları için okul yönetiminin de özveriyle çalıştığını belirtti. Konferans sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan katılımcılar, Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ile işbirliği içinde olmak istediklerini ve okula gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.